2015. szeptember 15., kedd

SZABADNAPLÓ 2015 - Újraindul a Litera naplópályázata!


2015. január 5.
A Litera Szabadnapló 2015 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!
A Netnapló 13. éve a Litera egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rovata. 
2012-ben elindítottuk Szabadnapló című pályázatunkat,a melyben a napló új formáját kívántuk a Literán meghonosítani. Nagy örömünkre rengetegen jelentkeztek írásaikkal, havonta választottunk közülük egyet-egyet (itt lehet olvasni őket), sőt szerkesztőségünk az eddigi legjobbakat is díjazta: Szekrényes Miklós írásait itt lehet elolvasni, a 2014-es nyertes, Hulley Orsolya írásait pedig itt.
Idén újra lehetőséget kínálunk minden, a naplóíráshoz kedvet érző tollforgatónak, hogy megcsillantsa tehetségét, megossza gondolatait az olvasókkal.
A pályázatra egy 2 flekk (kb. 3000 karakter) terjedelmű próbanaplót kell beküldeni, bármely napról. A próbanaplókat a szerkesztőség tagjai bírálják el. Havonta egy alkalommal hoznak döntést arról, mely pályázó nyer jogot egész hetes Litera-napló írására.
A pályázat meghirdetésétől folyamatosan várjuk a jelentkezéseket. A szerkesztőség minden hónap elején dönt, hogy abban a hónapban ki ír egy héten át naplót oldalunkon.
Év végén az egyes naplók közül szerkesztőségi szavazással választjuk ki a legjobbat, amelyet díjazunk.
A pályázat feltételei
A próbanapló terjedelme: kb. 3000-8000 karakter.

Beküldési határidő: folyamatos - de kérjük, minden hónap utolsó napjáig érkezzenek be a következő hónapra szánt jelentkezések

Döntések: hónap elején

Kérjük, a Litera emailcímére küldjék: litera@litera.hu; litera2006@gmail.com
Az email tárgya legyen: Litera - naplópályázat

Eredményhirdetés és díjátadás: 2015. december 30-án, a Litera előszilveszteri partiján
Kérjük, jelentkezésüket a saját nevükön küldjék!
Előnyt jelent, ha valaki egy mondatban megfogalmazza, naplójának milyen témát választott (pl. egy szerkesztőség hétköznapjai, egyetemi élet, budapesti éjszaka, egy hét a gyárban, jegyzetek a könyvtárból, gasztronapló).
A pályázatban részt vehet az is, aki már írt naplót a Literára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése